Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τσιζ κεικ Oreo

...της Ρίτσας Στεφανάκη




Χρειαζόμαστε:

Βάση:
24 μπισκότα Oreo
2κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Γέμιση:
375 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι βανίλια
15 μπισκότα Oreo, χοντροκομμένα

Πώς το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα 24 μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύψαλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μπλέντερ είτε γουδοχέρι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το μπισκότο μέχρι να γίνει μια μάζα.
Τοποθετούμε τη μάζα στο ταψί μας ή σε μια ταρτιέρα. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Κτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπώντας καλά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Σταμάτε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά χωρίς να λιώσουν τα 15 χοντροκομμένα Oreo τα οποία ανακατεύουμε ελαφριά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση του cheese cake που φτιάξαμε προηγουμένως.
Τοποθετούμε μεμβράνη στο δοχείο μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σφίξει η κρέμα μας.