Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Mπουκίτσες κοτόπουλου με μουστάρδα και γιαούρτι

...του Γιώργου Μαρκάκη





ΥΛΙΚΑ:
  • 1 στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο και χωρίς πέτσα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 καρότα μεγάλα
  • λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • νερό
  • 1 κύβο βοδινού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και κόβουμε και τα καρότα σε κομματάκια( όχι πολύ μικρά). Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε «απλωτά» το κοτόπουλο. Θωρακίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ασπρίσει από όλες τις μεριές και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά, τον κύβο και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 25’-30’.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεμένο με την μουστάρδα. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί του. 5’ πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
Σβήνουμε όταν δέσει η σάλτσα.