Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Κρεατότουρτα

...του Δημήτρη Δοντσίδη


Υλικά:
  • Κρέας αρνί
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • Μυζήθρα
  • Τυρί ρεγκάτο
  • 2-3 κουταλιές στάκα
  • Σουσάμι
Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 γιαούρτι
  • 1 βιτάμ
  • Αλάτι
  • Φαρίνα (όσο σηκώσει)
  • Νερό
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε το που θέλουμε κρέας, ανάλογα με το ταψί.
  2. Το καθαρίζουμε από κόκκαλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  3. Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη και το ανακατεύουμε μαζί με 1 αυγό, λίγο πιπέρι, πολύ λίγη ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα και το κρεμμύδι.
  4. Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω.
  5. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
  6. Πάνω από τη ζύμη, βάζουμε όση μηζήθρα θέλουμε, το κρέας και απο επάνω πάλι μυζήθρα, λίγο τριμμένο τυρί ρεγκάτο και 2-3 κουταλιές στάκα.
  7. Κλείνουμε το φύλλο, το οποίο αλείφουμε με αυγό και σουσάμι.
  8. Ψηνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.