Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μπιφτέκια λαχανικών

...του Γιώργου Μαλεκάκη


Υλικά:
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Δυόσμος
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Αφού κρυώσουν τα λαχανικά και οι πατάτες, τα πολτοποιούμε ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
  6. Τελειώνοντας, χτυπάμε το ασπράδι σε βαθύ πιάτιο
  7. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφού πρώτα βουτήξουμε τα μπιφτέκια λαχανικών στο αυγό και στη τριμμένη φρυγανιά.
Καλή μας όρεξη!!!