...του Γιώργου Μαλεκάκη
Υλικά:
- 1 συσκευασία κατεψυγμένων ανάμεικτων λαχανικών
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1 ασπράδι αυγού
- Τριμμένη φρυγανιά
- Δυόσμος
- Μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Αφού κρυώσουν τα λαχανικά και οι πατάτες, τα πολτοποιούμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
- Τελειώνοντας, χτυπάμε το ασπράδι σε βαθύ πιάτιο
- Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφού πρώτα βουτήξουμε τα μπιφτέκια λαχανικών στο αυγό και στη τριμμένη φρυγανιά.