Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Χοιρινό με χρωματιστές πιπεριές, μπύρα και μέλι

...της Ευτυχίας Σταθάκη




ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 πράσινη πιπεριά                                 
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλυτζ. τζαγιού μπύρα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα υγρή
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Θυμάρι-ρίγανη-αλάτι-πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζω το χοιρινό και την μπύρα προσεκτικά για να μην αφρίσει.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και την μουστάρδα.
  3. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί νερό, προσθέτω λίγο γιατί το φαγητό δεν πρέπει να έχει υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του...

Καλή μας όρεξη!!!