Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μακαρονάδα με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά, κρέμα φέτας και βότανα

...της Νεκταρίας Καραλάκη




Υλικά:

Για τις πένες
1 συσκευασία πένες με ρίγα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ντοματίνια
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες
Φρέσκα βότανα: θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
250 γρ. φέτα μαλακή
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Για τα λαχανικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 χρωματιστές πιπεριές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι
Φρέσκα βότανα
Άνθος αλατιού
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι με μέλι, και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.
Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι και τη ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως με λίγη κρέμα βαλσάμικο.