Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αρνί με βλαστούς αμπελιού

...του Νίκου Αννιτσάκη




ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό τρυφεροί βλαστοί αµπελιού
  • ½ κιλό ραδίκια
  • 1 µατσάκι µάραθα
  • 1 µάτσο φρέσκα κρεµµύδια
  • 1 µατσάκι µαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 2 λεµόνια
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τσιγαρίζουµε το κρέας µε το λάδι για λίγο, προσθέτουµε τα µάραθα και νερό και αφήνουµε το κρέας και τα µάραθα να σιγοψηθούν.
  • Βάζουµε τους βλαστούς και τα ραδίκια σε νερό που βράζει να ζεµατιστούν και όταν το κρέας µισοψηθεί τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα µαζί µε τον µαϊντανό ψιλοκοµµένο και τα κρεµµύδια χοντροκοµµένα καθώς και λίγο νερό.
  • Τα αφήνουµε να βράσουν και αυτά µέχρι να ψηθούν και µετά σβήνουµε τη φωτιά, ετοιµάζουµε το αυγολέµονο και περιχύνουµε το φαγητό.