Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κλέφτικο στη Λαδόκολλα

...του Γιάννη Ψαρρά




Υλικά:
  • 600 γρ χοιρινός λαιμός.
  • 200 γρ λουκάνικο χωριάτικο.
  • 150 γρ κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.
  • γρ γραβιέρα.
  • ξερά κρεμμύδια.
  • ντομάτα κομμένη σε κύβους.
  • 500 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους.
  • πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
  • σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 100 γρ καρότο κομμένο σε ροδέλες.
  • πάπρικα γλυκιά.
  • αλάτι πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας 20'
Ψήσιμο 1 ώρα
Μερίδες 4

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους. 
  2. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το κρέας, το λουκάνικο, το κεφαλοτύρι και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Κόβουμε λαδόκολλες σε τέσσερα μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Μοιράζουμε το μείγμα στο κέντρο τους. Τρίβουμε από πάνω τη γραβιέρα με τον τρίφτη τυριού. Κλείνουμε κάθε λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μεγάλο πακέτο (πουγκί). 
  4. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί χωρίς να προσθέτουμε νερό η άλλο υγρό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.