Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κις Λορέν

...της Ρίτσας Στεφανάκη



ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 4 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σούπας κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια 

Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε το φύλο σφολιάτας σε ταρτιέρα στρωμένη με λαδόκολα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. 
  2. Ζεσταίνουµε ένα αντικολητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά ψήνουµε για 2΄-3΄ το ψιλοκοµµένο µπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.
  3. Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα.
  4. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και  αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
  5. Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα.
  6. Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου.
  7. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Αφήνουµε την quiche να κρυώσει για 15΄-20΄ και την κόβουµε σε κοµάτια.  

*Για να σιγουρευτούµε ότι ψήθηκε η κρέµα βάζουμε ένα µαχαίρι στο κέντρο, όπως στα κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιµη