Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Χοχλιοί

...του Μανώλη Κονταράκη

Υλικά
1 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια)
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κλωνάρια σέλινο (χωρίς τα φύλλα)
3 φρέσκες ντομάτες ή ένα κ.σ πελτέ.
Αλάτι, πιπέρι.



Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια
και τα σκόρδα μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέσα στα κρεμμύδια για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το σέλινο.
Ρίχνουμε και την ντομάτα, φρέσκια ή συσκευασία.
Προσθέτουμε 2 κούπες νερό, ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη