...του Μανώλη Κονταράκη
Υλικά
1 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια)
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κλωνάρια σέλινο (χωρίς τα
φύλλα)
3 φρέσκες ντομάτες ή ένα κ.σ
πελτέ.
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα
και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια
και τα σκόρδα μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα
αφήνουμε να τσιγαριστούν μέσα στα κρεμμύδια για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το σέλινο.
Ρίχνουμε και την ντομάτα, φρέσκια
ή συσκευασία.
Προσθέτουμε 2 κούπες νερό,
ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για
15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη