Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Χοιρινή Τηγανιά

...του Γιάννη Ψαρρά




Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κύβους
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. Πιπέρι cayenne
  • 2 κ.σ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1  μεγάλο πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250ml κόκκινο ξήρο κρασί
  • 3 κ.γ δυόσμο

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε τα κυβάκια της σπάλας μαζί με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το cayenne,καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε καλά το κρέας σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού.
Αφαιρούμε απο το τηγάνι το κρέας και στο λάδι που έχει μείνει σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι.
Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρασί και το δυόσμο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1-11/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά.



Σερβίρουμε ζεστό...