Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γαριδομακαρονάδα

...του Δημήτρη Δοντσίδη




Υλικά:

  • Γαρίδες
  • Μακαρόνια Νο-6
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο λάδι
  • Κρέμα γάλακτος
  • Τριμμένο τυρί
  • Βούτυρο
Για τη σάλτσα:
  • Ντομάτες
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες μέσα σε νερό που έχει αλάτι, λεμόνι, 1 φύλλο δάφνη, λίγο ξύδι και λίγο λάδι.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το νερό, καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν θέλουμε βγάζουμε και το εντεράκι τους)
Βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό από τις γαρίδες και τα στραγγίζουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της, μέχρι να γίνει πηχτή.
Στο τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες στη σάλτσα.
Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια που τα έχουμε ζεματίσει με βούτυρο, περιχύνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρεμά και στο τέλος ρίχνουμε τριμμένο τυρί.