Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γαλακτομπούρεκο


...της Μαρίας Κορδωτού



ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 πακέτα γάλα φρέσκο
10 αυγά
4 βανίλιες
1 φλιτζάνι φυτίνη
φύλλο κρούστας

ΣΙΡΟΠΙ
2 νεροπότηρα ζάχαρη
4 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο στη συνέχεια τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα σε ένα μπολ. 
Για το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά να βράσουν 15 λεπτά περίπου.
Βουτυρώνουμε το ταψί με ένα πινέλο στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, 4 κάτω, 6 πάνω. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια επιφανειακά.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και στο τέλος περιχύνουμε κρύο το σιρόπι.