Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κοτόπουλο με τσίπουρο

...του Γιώργου Μαρκάκη




ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Τσίπουρο 250ml
  • Πατάτες 250 γρ.
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάστα ελιάς
  • Νερό 500ml
  • Ξύδι βαλσάμικου για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο multi ανακατεύουμε τον κύβο λαχανικών μαζί με το λάδι και την πάστα ελιάς.
  • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα παραπάνω υλικά και το βάζουμε στο ταψί.
  • Μέσα στο ταψί ρίχνουμε και τις πατάτες και μετά τα σκεπάζουμε με το νερό και το τσίπουρο.
  • Το αφήνουμε να ψηθεί (χωρίς σκέπασμα) 56 περίπου λεπτά στους 150ο C.
  • Βάζουμε την μερίδα σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με 1 ντοματίνι πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού (στην άκρη του πιάτου) και ομορφαίνουμε το πιάτο μας με βαλσάμικο!!!

Καλή μας όρεξη!!!