...του Γιώργου Μαρκάκη
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε κομμάτια)
- 1 κύβο λαχανικών
- Τσίπουρο 250ml
- Πατάτες 250 γρ.
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάστα ελιάς
- Νερό 500ml
- Ξύδι βαλσάμικου για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο multi ανακατεύουμε τον κύβο λαχανικών μαζί με το λάδι και την πάστα ελιάς.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα παραπάνω υλικά και το βάζουμε στο ταψί.
- Μέσα στο ταψί ρίχνουμε και τις πατάτες και μετά τα σκεπάζουμε με το νερό και το τσίπουρο.
- Το αφήνουμε να ψηθεί (χωρίς σκέπασμα) 56 περίπου λεπτά στους 150ο C.
- Βάζουμε την μερίδα σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με 1 ντοματίνι πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού (στην άκρη του πιάτου) και ομορφαίνουμε το πιάτο μας με βαλσάμικο!!!
Καλή μας όρεξη!!!